Hartelijk Geschenk: Actueel: 1 oktober: "Een Hartelijk Geschenk" gaat officieel van start!

1 oktober: "Een Hartelijk Geschenk" gaat officieel van start!

01.10.2012

Vanaf vandaag lanceert Humedica al voor de vijfde keer de schoenendozenactie 'Een Hartelijk Geschenk'. Wij zijn er in ieder geval klaar voor! Jullie ook? Graag zetten we alles nog even op een rijtje:

De actie een Hartelijk Geschenk is een actie van Humedica waarbij kinderen en jongeren in Vlaanderen worden uitgenodigd een schoenendoos te versieren en te vullen met cadeautjes voor arme leeftijdsgenootje elders ter wereld. De nadruk ligt op kinderen maar iedereen kan mee doen: jong en oud, alleen of in een grote groep. De actie loopt dit jaar van 1 oktober tot en met woensdag 19 december. Alle gevulde schoendozen zullen tijdens de feestperiode worden uitgedeeld aan kansarme kinderen en jongeren in Oost Europa.

We nodigen in het bijzonder scholen uit om mee te doen aan de actie. Niet alleen is het voor kinderen een leuke knutselactiviteit, het project heeft bovendien een maatschappelijk relevant thema namelijk armoede en de meerwaarde van geven en delen. Deelnemen kan per klas, met de hele school of vrijblijvend per leerling. Scholen die zich inschrijven krijgen per leerling een folder met alle nodige informatie en kunnen binnenkort ook voor inspiratie terecht op deze website om bijvoorbeeld een themales in te richten. Je school inschrijven voor de actie kan via deze link!

Maar ook als je niet naar school gaat nodigen we je van harte uit om een schoenendoos te versieren en te vullen met mooie cadeautjes. Als je niet helemaal zeker bent over hoe het in zijn werk gaat vind je hier de nodige informatie terug. Heb je een schoenendoos klaar? Breng hem dan binnen bij één van de inzamelpunten in en rond Leuven. Humedica haalt de ingezamelde dozen op en stuurt ze vervolgens naar Oost-Europa. Daar delen we ze dan uit aan kansarme kinderen voor wie zo'n persoonlijke geschenkdoos een moment van puur geluk betekent.

Facebook