Hartelijk Geschenk: Actueel: Actie Hartelijk Geschenk succesvol: 950 geschenkdozen opgehaald!

Actie Hartelijk Geschenk succesvol: 950 geschenkdozen opgehaald!

Door Inge Bennenbroek, 23.12.2008

Kinderen uit Pellenberg helpen mee met het inladen van hun Geschenkdozen. Foto: Humedica

Maandag 22 december was de laatste dag dat scholen en individuele gezinnen hun geschenkdozen voor kansarme kinderen in Moldavië konden inleveren. De eindbalans is opgemaakt: in totaal heeft Humedica 950 geschenkdozen mogen ontvangen!

De afgelopen weken was Humedica druk bezig met het ophalen van geschenkdozen in de regio. Zo hadden de kinderen van de gemeentelijke basisschool in Pellenberg samen meer dan 80 geschenkdozen klaarstaan, en hadden de leerlingen van basisschool de Twijg ook meer dan 70 dozen versierd en gevuld met cadeautjes. Verder heeft Humedica een heel aantal gevulde dozen ontvangen van de Don Bosco (ASO) in Haacht en basisschool de Krullevaart in Wilsele.

De geschenkdozen worden transportklaar gemaakt. Foto: Humedica

Humedica is erg tevreden met het resultaat. De geschenkdozen zijn ondertussen allemaal naar de opslagplaats van partnerorganisatie GamCare in Houthalen gebracht. Hier hebben de afgelopen dagen vrijwilligers geholpen met het controleren, registreren en transportklaar maken van de dozen. Naast de geschenkdozen heeft Humedica tevens een groot aantal zakken en dozen met speelgoed en kledij ontvangen.

Op 2 januari worden de geschenkdozen en zakken met speelgoed en kledij naar Moldavië gebracht en daar uitgedeeld aan meer dan 1.000 kinderen in kindertehuizen en kinderen uit arme gezinnen.

Namens de kinderen in Moldavië wil Humedica iedereen die aan deze actie heeft bijgedragen hartelijk bedanken!

Facebook