Hartelijk Geschenk: Actueel: Al meer dan 500 geschenkdozen ontvangen

Al meer dan 500 geschenkdozen ontvangen

Door Inge Bennenbroek, 09.12.2008

Leerlingen van basisschool Mater Dei uit Erps Kwerps.

Humedica heeft tot nu toe al meer dan 500 geschenkdozen mogen ontvangen van verschillende scholen en individuele personen en families. In de loop van de komende weken hoop Humedica nog tenminste 500 andere geschenkdozen te mogen ontvangen voor kansarme kinderen in Moldavië. De actie loopt nog tot en met 19 december.

De meeste dozen die tot nu toe verkregen zijn, zijn afkomstig van scholen. Zo heeft de Nieuwe School uit Tilburg (Nederland) een 70-tal geschenkdozen weten te maken. Ook op de basisschool Godsheide uit Hasselt hebben twee klassen hard gewerkt om schoenendozen te versieren en te vullen met allerlei cadeautjes. Daarnaast hebben zij een wafelverkoop georganiseerd op school om Humedica te helpen met de transportkosten van de schoenendozen.

Basisschool Boven-lo te Kessel-Lo is een andere school die meegedaan heeft met de actie. De leerlingen van deze school hebben tenminste 150 geschenkdozen gemaakt. Ook de kinderen van basisschool Mater Dei uit Erps Kwerps hebben heel erg hun best gedaan: in totaal heeft Humedica daar een 300 tal schoendozen opgehaald.

Kinderen van basisschool Mater Dei uit Erps Kwerps zijn bezig met het maken van een geschenkdoos.

Naast scholen hebben verder individuele gezinnen deelgenomen aan de actie. Verder heeft de jeugdbeweging uit Haacht ook geschenkdozen gemaakt.

Het merendeel van de schoendozen is al naar de opslagplaats van partnerorganisatie GamCare in Houthalen gebracht. Hier zullen de geschenkdozen stuk voor stuk gecontroleerd worden en op 2 januari per vrachtwagen vertrekken naar Moldavië om daar uitgedeeld te worden aan kansarme kinderen.

Facebook