Hartelijk Geschenk: Actueel: De ingezamelde schoenendozen kunnen aan hun reis beginnen.

Nu de actie "Een Hartelijk geschenk" offficieel voorbij is kunnen meer dan 1000 versierde schoenendozen aan hun reis naar Moldavië en Kosovo beginnen.

Door Arno van den Heuvel, 01.12.2009

Afgelopen vrijdag haalde Humedica in samenwerking met een transporteur alle verzamelde schoenendozen op bij de centrale opslagplaats van Brantano. En wat waren er een hoop mooi versierde dozen bij! In het totaal stonden er wel 10 kleurige paletten klaar met daarop bijna duizend vrolijke dozen in allerlei soorten en maten. Er was een hele vrachtwagen nodig om alle cadeautjes te vervoeren.

Daarna is Humedica met een grote bestelbus naar Erps-Kwerps gereden. De leerlingen van de vrije basisschool Mater-Dei hadden daar wel bijna 300 schoenendozen gevuld en versierd!

Nu de laatste geschenkdozen zijn verzameld is de actie in België officieel afgelopen maar voor al die mooie schoenendozen die werden ingeleverd begint alles nu pas echt. Binnenkort vertrekken alle schoenendozen namelijk naar het hoofdkwartier van Humedica in Duitsland. En dan, als ze zijn nagekeken en gesorteerd, vetrekken ze op een reis van wel 1500 kilometer naar Moldavië en Kosovo.

Eens de versierde schoenendozen hun bestemming bereiken zul je op de website een verslag kunnen lezen en een heel aantal foto’s kunnen bekijken van de lange reisweg van de dozen afleggen en waar ze uiteindelijk terechtgekomen zijn. Kom dus regelmatig nog eens een kijkje nemen, want misschien staat jouw doos wel op één van de foto’s!

Facebook