Hartelijk Geschenk: Actueel: Een bus vol cadeautjes!

Een bus vol cadeautjes!

Door Arno van den Heuvel, 29.11.2010

De dozen worden overgestapeld op een pallet zodat ze veilig gestockeerd kunnen worden tot ze klaar zijn voor vervoer naar Roemenië. Foto: Humedica

Het is nog maar november maar het wintert al stevig in België maar ondanks de kou steken honderden leerlingen op een heel aantal lagere scholen in en rond Leuven de handen uit de mouwen!

In Roemenië zijn namelijk een heleboel kinderen die in moeilijke omstandigheden leven, zeker in deze tijd van het jaar: hun wanten, sjaals en mutsen zijn vaak oud en versleten. Schoolspulletjes hebben ze vaak niet. Sommige kinderen kunnen zelfs niet elke dag naar school omdat er maar één paar schoenen is dat ze met andere kinderen moet delen.

Om deze kinderen te helpen, toveren een heleboel kinderen in het Leuvense een schoenendoos om tot een origineel geschenk door de doos te versieren en te vullen met nuttige spulletjes. Al deze dozen worden dan opgehaald door Humedica en later naar Roemenië gebracht. Zo haalde Humedica bijvoorbeeld bij de Vrije Basisschool in Vlierbeek al een hele bus vol met pakjes op!

Heb jij nog geen geschenkdoos gemaakt? Twijfel dan niet, versier een doos, vul hem met kleine cadeautjes en breng je afgewerkte doos snel naar één van de inzamelpunten in en rond Leuven! Je kan je Hartelijk Geschenk nog binnenbrengen tot en met 24 december!

De leerlingen van de Vrije Basisschool Vlierbeek hebben enorm hun best gedaan! Samen maakten ze meer dan 600 Hartelijk Geschenkdozen! Foto: Humedica

Facebook