Hartelijk Geschenk: Actueel: Vitaya steunt Humedica

Televisieomroep Vitaya ondersteunt actie Humedica

Door Inge Bennenbroek, 12.11.2008

De Vlaamse televisie omroep Vitaya ondersteunt met het programma Vief Vief Hoera Humedica Belgium. In Vief vief hoera! werpt Vitaya een blik op de mens en zijn sport. An Jordens, de presentatrice van het programma, krijgt elke week een speciale, sportieve opdracht van de redactie. Één van deze opdrachten is het inzamelen van sportartikelen voor kansarme kinderen in Moldavië.

Een sportzaal in Moldavië: De meeste scholen en kindertehuizen hebben een groot tekort aan sportmateriaal en sportfaciliteitenFoto: Humedica

Op de website http://www.vitaya.be/viefviefhoera wordt opgeroepen tot het doneren van sportartikelen en het vullen van schoenendozen voor kinderen in Moldavië. In samenwerking met Humedica en Gamcare zal An Jordens in de laatste aflevering van het programma de ingezamelde spullen naar Moldavië brengen.

Sport is een belangrijke activiteit voor kinderen vanwege haar bijdrage aan de lichamelijke fitheid van kinderen, het mentaal welzijn en de sociale interactie tussen kinderen. Sport versterkt het zelfvertrouwen en geeft moed, kracht en de mogelijkheid om het lot in eigen handen te nemen. Het belang van sport mag daarom zeker niet worden onderschat! Dus, Humedica wil iedereen nog eens oproepen om sportspullen die nog in een goede staat zijn af te komen geven op het kantoor in Wilsele of bij de opslagplaats van GamCare in Houthalen (Centrum Zuid 1117).

Facebook